Bugün, 1 Mayıs 2024 Çarşamba

Dünya Halk Dansları Tanıma Topluluğu Havran'da

Dünya Halk Dansları Tanıma Topluluğu Havran

Avrupa Birliği destekli Dünya Halk Dansları Projesi kapsamında Amerika Birleşik Devletleri, Peru, Şili, Arjantin, Brezilya, Kanada ve Yunanistan`dan oluşan 50 kişilik ‘Dünya Halk Dansları Tanıma Topluluğu' heyeti bir günlüğüne Havran'a geldi.

Avrupa Birliği destekli Dünya Halk Dansları Projesi kapsamında Amerika Birleşik Devletleri, Peru, Şili, Arjantin, Brezilya, Kanada ve Yunanistan`dan oluşan 50 kişilik ‘Dünya Halk Dansları Tanıma Topluluğu’ heyeti bir günlüğüne Havran’a geldi.
Havran Belediye Başkanı Emin Ersoy’u makamında ziyaret eden ‘Dünya Halk Dansları Tanıma Topluluğu’ heyetine Tarihi Havran Hocazade Konağında öğle yemeği ikramı sunulduktan sonra, belediye bünyesinde kurulan Viranel Halk Oyunları ekiplerinin Harmandalı, Yandım Ayşe, Karyolamın Demiri oyunlarını konuklara öğretip ve birlikte oynadılar.
‘Dünya Halk Dansları Tanıma Topluluğu’ heyetini eşi Aliye Ersoy ile birlikte misafir eden Havran Belediye Başkanı Emin Ersoy, konuklarına yörenin ürünlerinden ikram ederken eşi Aliye Ersoy’da Türk Bayrağı arması hediye etti.
Başkan Ersoy, “Dünya Halk Dansları Tanıma Topluluğu heyeti Türkiye ile birlikte 8 ülkeyi kapsamaktadır. Gelen konuklarımız kendi ülkelerine döndüklerinde oradaki yazılı ve görsel basında gezdiklerini, gördükleri ülkelerin Halk Oyunlarını kültürlerini haber halinde yayınlatacaklar. Proje Türkiye`de sadece Havran`ımızı kapsıyor. Böylelikle Uluslararası platformda ilçemizi tanıtmış olacağız” dedi.
Ezan sesini duyan Amerikalı konuklar gözyaşlarına boğuldu
Başkan Emin Ersoy ve eşi Aliye Ersoy misafirlerine Tarihi Havran Hocazade Konağında öğle yemeği ikramı esnasında öğle ezanı okunurken bazı Amerikalı kadınlar duygulanarak göz yaşlarına hakim olamaması dikkat çekti. Ezan sırasında hıçkıra hıçkıra ağlayan kadınlar buradaki manevi duygular çok farklı etkilendik diyerek duygularını ifade edip, ilk kez duydukları ezan sesinden çok etkilendiklerini ve kendilerinin duygu yüklü hale gelip gözyaşlarını tutamadıklarını söylediler.
Havran Hocazade Konağındaki yapılan ortak folklor çalışmaları sonrası ‘Dünya Halk Dansları Tanıma Topluluğu’ heyeti Ayvalık ve Efes ziyaretleri sonrası Yunanistan’a gitmek için ilçeden ayrıldı.



  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı